Vitamine C (ook wel ascorbinezuur of L-ascorbinezuur genoemd) is verantwoordelijk voor talrijke metabolische processen in het lichaam. Het speelt een rol in de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten, evenals in de synthese van hemoglobine, erytrocyten en bepaalde hormonen.
Vitamine C bestaat in een geoxideerde of gereduceerde vorm als L-ascorbinezuur. Het is zeer gevoelig voor afbraak, voornamelijk door licht en warmte.
Vitamine C (ook bekend als ascorbinezuur of L-ascorbinezuur) is verantwoordelijk voor veel metabolische processen in het lichaam. Het speelt een rol in de stofwisseling van koolhydraten, eiwitten en vetten, evenals in de synthese van hemoglobine, rode bloedcellen en bepaalde hormonen.
Vitamine C bestaat in geoxideerde of gereduceerde vorm als L-ascorbinezuur. Het is zeer gevoelig voor vernietiging, voornamelijk door licht en warmte.
Citroenzuur komt van nature voor in citrusvruchten, maar kan ook worden geproduceerd. Industriële citroenzuur wordt voornamelijk geproduceerd via fermentatie of een chemische reactie. Laatstgenoemde methode wordt toegepast in ongeveer 90% van de wereldwijde productie en omvat fermentatie met behulp van enzymen en micro-organismenstammen, meestal Aspergillus niger.
Citroenzuur heeft het vermogen om emulsies te stabiliseren en voorkomt het scheiden van vet. Het eindproduct is beschikbaar in poedervorm of als korrel als watervrij citroenzuur.
Citroenzuur komt van nature voor in citrusvruchten, maar kan ook worden geproduceerd. Industriëel citroenzuur wordt voornamelijk geproduceerd door fermentatie of door chemische reactie. Deze laatste methode wordt gebruikt in ongeveer 90% van de wereldwijde productie en omvat fermentatie met enzymen en microbiale stammen, meestal Aspergillus niger.
Citroenzuur heeft de capaciteit om emulsies te stabiliseren en voorkomt de scheiding van vetten. Het eindproduct is beschikbaar in poeder- of korrelvorm als anhydraat citroenzuur.
De zure wei-poeder (AWP) is een bijproduct van de productie van kaas of zure caseïne. Het wordt geproduceerd door verse wei, verkregen uit zachte kaas, te drogen. De microbiële fermentatie vermindert het gebruik van microbieel melk en zet lactose om in melkzuur.
Zure wei-poeder wordt voornamelijk gebruikt in de productie van ricotta en wei-boter. Het wordt ook gebruikt als ingrediënt in veel bewerkte voedingsmiddelen, zoals brood, crackers, vlees, gebak en kant-en-klaar maaltijden. Zure wei-poeder is ook te vinden in chocolade en snoepgoed.
Het product dat door Foodcom wordt aangeboden, kan ook worden gebruikt in de productie van diervoeding. Het is een populaire economische vervanger voor zoete wei-poeder in de voeding van biggen. Zure wei-poeder wordt ook gebruikt in melkvervangers met een lage pH.